Vertikal odling

Mer mat på mindre yta

Vertikal odling

Vad är vertikal odling?

Vertikal odling betyder att vi odlar på höjden i en stor ställning. Det ger oss stora skördar på en liten yta.

Vertikal odling är ett bra alternativ för oanvända ytor i stan - som vår underjordiska farm i bergrummet i Liljeholmen tex. Eftersom vi odlar i underjorden ersätter vi solen med LED lampor och vi behöver inte jord, utan kan spara på resurserna och odla i vatten som vi cirkulerar istället.

Vertikal odling planta

Fördelar med att odla vertikalt

Smak

Vi har specialanpassade recept på ljus, luft och vatten som gör att vi konsekvent kan odla plantor där allt fokus ligger på den bästa smaken.

Korta transporter

Eftersom vi odlar där människor bor - mitt i stan - undviker vi långa transporter. Det känns så onödigt att importera sallat från södra europa när vi kan odla den här hemma istället.

Säker skörd året om

I underbara underjorden finns inget dåligt väder, därför kan vi ha högkvalitativa skördar året om.

Inga bekämpningsmedel

Vi odlar i ett helt slutet system, så det finns ingen anledning att bespruta våra plantor. Så mycket fräschare att skippa bekämpningsmedel. 

Färskhet

Vi skördar när plantorna peakar och är som allra bäst. Sen gör vi allt för att de ska nå butikerna in no time - för sallat är ju som allra krispigast när den är superfärsk. 

Vill du hälsa på?

Just nu har vi stängt för besökare på grund av rådande covid-19 restriktioner. Men du är välkommen att höra av dig i framtiden, så hittar vi en tid som passar.

Kontakta oss